Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Reportáž z IFSEC2017 Londýn


Tento rok sme sa na IFSEC vybrali, aby sme navštívili stánok Tiandy, priniesli produktové novinky pre naších klientov a v neposlednom rade zistili kam sa budú uberať trendy v zabezpečení na nasledujúce obdobie.

Prvá zastávka - TIANDY stánok

Naša preferovaná značka IP kamier vystavovala aj tentokrát. Na stánku Tiandy sme okrem konštruktívnej diskusie priamo so zástupcami výrobcu prediskutovali pripravované novinky. Čerstvo uvedená 360° fisheye IP kamera a server na detekciu tváre boli novinky na tento ročník výstavy. V minulom roku dominovala technológia Starlight a kódek H.265. Tiandy na výstave predstavil takmer všetky modely, ktoré má aktuálne v ponuke. V príprave je ekonomická rada kamier bez videoanalýzy pre nenáročných klientov a kamera s LPR funkciou (rozpoznávanie ŠPZ). V stánku výrobcu sme sa cítili skvele a týmto pozdravujeme nášho Amosa z Tiandy.

Dahua

Druhý najväčší výrobca CCTV (Čína) sa prezentoval na IFSEC ako sa na takúto obrovskú značku patrí. Komplexne predviedli takmer všetky svoje riešenia od lacných IoT kamier až po priemyselné kamery, kamery do dopravných prostriedkov, obrovské LED panely na stavbu monitorovacích stredísk. V Stánku Dahua nás previedol zástupca pre SR+ČR a ku každému produktu mal pripravený príklad použitia. Najviac nás zaujali kamery do priemyselného použitia (high-FPS), prenos el. prúdu po koaxe (PoC) a konvertor Koax/IP s napájaním (pomocou prevodníku viete pripojiť IP kameru cez PoE pomocou koax. kabeláže).

Hikvision

Najväčší výrobca odprezentoval svoje alarmové riešenie Pyronix a komplet celé svoje portfólio. Okrem iného aj kamery s LPR funkciou na diaľnice, kamery do výbušného prostredia. Stánok Hikvision bol prvý deň naozaj plný, nestihli sme teda so zástupcami prebrať ich agresívnu cenovú politiku ani nedávne obvidenia z backdoor-u. Snáď nabudúce.

KEDACOM

Značka o ktorej sme do IFSEC ani nepočuli prišla vystavovať v relatívne veľkom stánku. Tento čínsky výrobca ktorý donedávna robil IP telco riešenia od roku 2004 priniesol aj IP kamery. Na stánku predstavili zaujímave IP kamery s inteligentnou videoanalýzou, IP kameru s laserovým prístivom a zoomom do 5KM a body-worn kamery pre políciu s detekciou tváre v reánom čase. Naozaj zaujímavé veci.

Prehľad z výstavy

Tento ročník sa dá zhrnúť nasledovne: 

  • väčšina vystavovateľov promuje IP kamery a digitálne riešenia
  • veľké značky ako Dahua, Hikvision, Avigilon, Pelco a podobne promujú svoje integrované riešenia pre mestá, veľké projekty, dopravcov a podobne
  • prvý deň výstavy je obrovský pretlak ľudí, posledný deň je voľno a dá sa v pohode diskutovať na stánkoch
  • prednášky ktoré organizuje IFSEC sú viac o dátach a prognózach ako o reálnom živote
  • medzi značkami je jednoznačný tlak na cenu pri zachovaní kvality, toto je výborná informácia pre konečného spotrebiteľa
  • veľké značky si pripravujú vlastné showroomy, kde si koncový klienti budú môcť produkty odskúšať a preveriť
  • podľa veľkých značiek je budúcnosť v 4K videu

Prikladáme aj krátke video:

 

Napíšte nám

Povedzte nám o Vašom projekte, radi Vám vypracujeme cenovú ponuku a zodpovieme všetky otázky.

Chránené testom reCAPTCHA. Ochrana súkromia - Zmluvné podmienky

Prevádzkovateľ neručí za správnosť a úplnosť informácií na týchto internetových stránkach. Prevádzkovateľ môže kedykoľvek bez predchádzajúceho upozornenia realizovať zmeny informácií na týchto internetových stránkach. Prevádzkovateľ nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné škody, ktoré užívateľom môžu vzniknúť v súvislosti s používaním stránok.