Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ako zistiť, že mám dobrý internet na sledovanie kamier?


Najdôležitejšia požiadavka naších klientov je sledovanie svojho kamerového systému cez internet. Najčastejšie na svojom telefóne, ktorý má klient takmer vždy pri sebe a vie tak skontrolovať svoj majetok okamžite.
Moderné kamerové systémy samozrejme umožňujú sledovanie živého obrazu cez mobilný telefón/tablet/notebook je však dôležité uvedomiť si požiadavky, ktoré je potrebné splniť, aby bolo umožnené sledovanie videa v požadovanej kvalite.

Pýtajte sa na UPLOAD

Rozumieme, že bežný používateľ nie je znalec sieťových technológií, preto všetkým naším klientom vysvetľujeme, že najdôležitejší parameter internetu pre kamerový systém je upload. Upload je rýchlosť odosielania dát od kamerového systému do internetu.
 
Príklad: Mám zapojený internet od Telekom, linka je 10Mbit - to je rýchlosť prijímania dát z intenetu. Uvedená linka má upload 0,5Mbit - to je rýchlosť odosielania dát do internetu.
 
Na uvedenom príklade je možné všimnúť si, ako poskytovatelia internetu promujú vysoké rýchlosti internetu. Pre bežné prezeranie web stránok a videa je postačujúca linka už od 4Mbit, problémom pre kamerový systém však je fakt, že pri týchto linkách je rýchlosť odosielania dát povedzme 0,25Mbit čo je 16-násobne pomalšia rýchlosť, ako rýchlosť dát ktoré prijímate.
Preto je maximálne dôležité zistiť aká je rýchlosť odosielania dát (upload) Vašej linky.

Ako zmerať svoj internet?

Na internete existuje viacero nástrojov, kde si môžete zmerať download/upload svojej linky. Odporúčame hlavne www.speedtest.net (na obr.)
linka vhodná aj pre rozsiahly kamerový systém 50/5Mbit

Odporúčanie VidimVsetko.sk

Odporúčané rýchlosti upload pre odhadovaný počet kamier:
 
1-5 kamier: UPLOAD 0,5 - 1Mbit
6-10 kamier: UPLOAD 1 - 2Mbit
11-18 kamier: UPLOAD 3 - 4Mbit
20 a viac kamier: UPLOAD viac ako 5Mbit

Potrebujem pevnú IP adresu?

V ponuke je momentálne možnosť vybrať si kamerový systém, pri ktorom už nie je potrebné mať pevnú (statickú) IP adresu. Pripojenie na kamerový systém je uskutočnené cez P2P protokol. Výhodou teda je, že ušetríte 3-8eur mesačne u svojho internetového providera. Nevýhoda môže byť vyššia náročnosť na upload.

Rôzny typ internetu, rôzne skúsenosti klientov

Typov pripojenia na internet je viacero, zostavme si poradie pripojení podľa ich kvality
 
  1. optický internet (pripojenie pomocou optického kábla - zvyčajne vysoké rýchlosti a spoľahlivé pripojenie)
  2. xDSL internet (pripojenie pomocou metalických káblov - priemerné rýchlosti, dobrá dostupnosť a spoľahlivé pripojenie)
  3. WiFI bezdrôtový internet (rôzna rýchlosť, výborná dostupnosť, nie najspoľahlivejšie pripojenie)
  4. 3G/LTE/mobilný internet (rôzna rýchlosť, najlepšia dostupnosť, dátové obmedzenia, rôzna spoľahlivosť pripojenia)

Čo robiť, keď mám problematické pripojenie na kamerový systém?

Pri problémoch s pripojením na kamerový systém pomocou internetu odporúčame klientom nasledovný postup:
 
  1. skontrolujte kamerový systém - jednoduchá diagnostika býva kontrola na monitore, pokiaľ nemáte pripojený monitor k nahrávaciemu zariadeniu, skontrolujte stavové LEDky
  2. skontrolujte modem/router od svojho poskytovateľa internetu, prípadne vypnite a zapnite modem/router
  3. kontaktujte svojho poskytovateľa internetu či neeviduje výpadok, prípadne nech skontroluje Vašu linku
  4. zmerajte si svoju linku - www.speedtest.net a sledujte rýchlosti upload-u.
  5. pokiaľ Vaše meranie uploadu nedosahuje horeuvedené odporúčané rýchlosti, pýtajte sa svojho poskytovateľa internetu na možnosť zrýchlenia odosielania dát - uploadu
Je dôležité uvedomiť si, že skúsený technik kamerových systémov môže nastaviť systém tak, aby vedel pracovať online aj na internete, ktorý nedosahuje odporúčané parametre, avšak aj tam existujú limity. Pred objednaním kamerového systému jednoznačne odporúčame zistiť si parametre svojho internetu a tieto oznámiť dodávateľovi kamerového systému. Predídete tak možným komplikáciam a sklamaniam.
 
Prípadné otázky smerujte  emailom na info@vidimvsetko.sk

Napíšte nám

Povedzte nám o Vašom projekte, radi Vám vypracujeme cenovú ponuku a zodpovieme všetky otázky.

Chránené testom reCAPTCHA. Ochrana súkromia - Zmluvné podmienky

Prevádzkovateľ neručí za správnosť a úplnosť informácií na týchto internetových stránkach. Prevádzkovateľ môže kedykoľvek bez predchádzajúceho upozornenia realizovať zmeny informácií na týchto internetových stránkach. Prevádzkovateľ nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné škody, ktoré užívateľom môžu vzniknúť v súvislosti s používaním stránok.